lördag 27 juli 2013

Enkelt att installera Wordpress på din nya webbplats

Fördelen med att välja ett bloggformat som Wordpress som grund till sin hemsida är att allting är väldigt enkelt att sköta. Vi vågar även påstå att Wordpress är utomordentligt lätt att installera i jämförelse med konkurrenterna.

Kompatibelt webbhotell
Du behöver ha både ett eget domännamn och ett webbhotell som är kompatibelt för att kunna installera Wordpress på din nya webbplats. Ett flertal av de mer kända webbhotellen som exempelvis Binero erbjuder support och ett flertal funktioner som underlättar hela processen. Många gånger behöver du inte ens ladda ner och pyssla med några egna installationsfiler. Webbhotellet fixar allt och du är bara några knapptryck ifrån ett stiligt Wordspressformat till din hemsida. Det ska inte behöva ta mer än fem minuter att installera Wordpress på din hemsida.

Varför just Wordpress?
Det är inte bara enkelheten och snabbheten som talar för Wordpress. En annan fördel är att Wordpress-sajter (till skillnad från många andra bloggformat) är väldigt synliga och välexponerade i sökmotorer som Google. Något som är mer eller mindre ett måste idag. Väljer du ett annat bloggformat blir du tvungen att lägga tid och pengar på extra SEO. Dessutom så bygger Wordpress på så kallad öppen källkod. Något som innebär att det finns otaliga användare som utvecklar egna applikationer som skal och teman.

Enkelt att uppdatera
Wordpress är mycket enkelt att uppdatera och det finns ett stort antal paketlösningar på marknaden som gör din Wordpressupplevelse bättre. Visst finns mer avancerade format som passar de med specialexpertis, men vill man snabbt komma igång med affärer eller annan exponeringar på internet finns få om något alternativ som överträffar Wordpress.

Teman
Wordspress erbjuder ett brett utbud av färdiga visuella teman med vilka du kan finslipa din wordpressajt. Tack vare den öppna källkoden (som vi redan nämnt) finns ett stort antal, både privatpersoner och företag, utvecklare som tar fram snygga och häftiga teman. Utbudet är närmast oändligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar